ZeoGrip

Zeo Grip material ecologic antiderapant

Zeogripul este un aluminosilicat de proveniență naturală, un tuf vulcanic, extras din cariera și procesat mecanic și termic, în vederea obținerii unui material optim pentru fiecare domeniu de utilizare în parte.

Zeogripul Enviro Naturals este alcătuit dintr-o structură în formă de fagure cu atomi de Al și Si înconjurați de 4 atomi de oxigen, cu cavități largi sub formă de canale (între 20-50% din volumul unui zeolit este reprezentat de goluri), care pot îngloba Na, Ca sau alți cationi, molecule de apă și chiar mici molecule organice. Zeogripul are o capacitate de absorbție de 40%.

Este folosit pe scară largă în țările scandinave și considerat cel mai bun material antiderapant.

Zeogripul natural este un produs extrem de util nu doar pentru polei sau zăpada dar şi pentru scurgerile de uleiuri, benzine sau alte substanţe derapante pe carosabil ori aleile interioare.

Antiderapantul pe bază de zeolit absoarbe substanţele petroliere fiind apoi uşor de măturat şi înlăturat de pe carosabil lăsând în urmă o zonă curată şi fără pericole de alunecare.

Produsele pe bază de zeolit se folosesc cu succes și pentru  absorbția de hidrocarburi , uleiuri ,bezine sau alte substanțe derapante pe carosabil ori alei interioare.

Zeogrip

Avantaje

Avantajele care fac ca Zeogripul să fie considerat unul din cele mai eficiente materiale antiderapante sunt:

  • Structura internă conţine canalicule care îi conferă capacitatea de absorbţie a apei și al altor lichide. Această capacitate este sporită în urma procesării termice și face ca în urma topirii gheţii si a zapezii acest material sa absoarba lichidul cu care intra în contact în urma topirii, lăsănd carosabilul uscat, pentru o aderenţă mai buna în anotimpul rece.
  • Suprafața sa exterioară specifică tufurilor vulcanice, este foarte poroasă și împiedică alunecarea.
  • Are inclusiv proprietatea de absorbție a vaporilor de apă cu care intră în contact.
  • Este un produs natural care nu dăunează mediului înconjurător, fată de alte produse antiderapante și nu este coroziv, nu reacționează chimic cu asfaltul pentru al segrega și distruge și nu produce oxidări premature elementelor metalice ale autovehiculelor, atunci când intră în contact cu acestea.
  • Este un puternic absorbant de hidrocarburi (uleiuri, carburanți, etc.).
  • Este insolubil în apă și foarte greu solubil în contact cu acizii.
  • Nu degajă miros și nu este toxic.
  • Produsul nu conține sare sau produse chimice, fiind extrem de prietenos cu mediul înconjurător.
Zeogrip

Mod de utilizare

Zeogripul se aplică sub forma unui strat subţire pe suprafeţele alunecoase. Pe suprafeţe cu viteză mare de rulare, stratul de Zeogrip  are o durată mai mică de fixare şi nu trebuie înlocuit periodic. Zeogripul  este 100% natural. Întrucât este un produs higroscopic, se recomandă depozitarea în locuri uscate.

Zeogrip

Mod de ambalare

Sac rafie (PP) 25 kg și big bag 1 tonă (PP).

Fă click pe imagine pentru achiziție!

Front Image